Skab fokus, overskud og succes som selvstændig - Ved Cand.mag i Psykologi og Udviklingsprocesser, Line Larsen

Afslapning og forkælelses retreat for selvstændige og iværksættere

Afslapning retreat for selvstændige iværksættereHusker du at genoplade, og få ny energi?

Det er livsnødvendigt for dig og din business

Det slog mig i går, at jeg ikke har holdt en rigtig ferie i 2 et halvt år!

Som selvstændige kan vi hurtigt tænke – jeg …

arbejder lige i aften. Jeg arbejder lige lørdag. Og så arbejder jeg lige en enkelt time søndag. Vi kan hurtigt presse citronen så meget, at vi kommer ind i en ondspiral, hvor vi får mindre og mindre energi.

Det slog mig i går, at jeg ikke har holdt en rigtig ferie i 2 et halvt år!

Som du måske ved er jeg ved at bygge et bæredygtigt halmhus sammen med min kæreste og det har slugt rigtig meget af min tid og energi de sidste par år.

Jeg har heldigvis haft mulighed for at finde minipauser til at lade op.

Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden dem.

Min kæreste og jeg fik for eksempel et weekendophold af min søde svigermor i sommers (tak svigermor :) )

Afslapning retreat for selvstændige iværksættereDet var helt vildt, hvor meget ekstra energi det gav at komme væk hjemmefra i én forlænget weekend. Det var så dejligt ikke at skulle tænker over indkøb, madlavning og de evige beslutninger vi skal træffe omkring huset. Jeg kunne bare læne mig tilbage, slappe af og lade mig opvarte med lækker mad. Det var dejligt at have masser af tid til at gå i skoven og ved vandet.

Jeg havde en helt ny energi til min business og til at bygge hus, da jeg kom hjem igen.

Det er så vigtigt at huske at lade op!

Men det er så nemt at glemme.

Jeg har derfor lavet 3 enkle guidelines til, hvordan du sørger for at genoplade, så du ikke bruger mere energi ind du har.

(mere om de 3 guidelines lige om lidt).

Først vil jeg slå helt fast, at vores hjerner har brug for pauser for at fungere optimalt!

Ligesom en muskel både har brug for aktivitet (når den er spændt) og pauser (så der strømmer nyt blod og energi til) har vores hjerne brug for aktivitet og pause.

Du har sikkert selv oplevet af nogle af dine vigtigste indsigter og bedste idéer er kommet til dig, når du for eksempel – har været ude at gå en tur, – lige har lagt dig til at sove eller har slappet af i solen.

Det er først når du giver slip, at din hjerne og din underbevidsthed for lov at arbejde for dig.

Så længe du fokuserer på at løse en opgave, er det afgrænsede centre i din hjerne, der er aktiveret. Når du giver slip og slapper af – åbner du op for, at nye områder i din hjerne bliver aktiveret. Og der er derfor nytænkende og kreative idéer ofte kommer til dig, når du har givet slip og laver noget andet.

Kort sagt er pauser livsnødvendige for dig og din business

Hvis du bliver ved med at presse dig selv, kører du død i det tilsidst.

Du bliver mere effektiv, når du tilllader dig selv pauser. Hvis du hele tiden presser dig selv, vender du din krop og hjerne sig at gå i “sparemode”, hvor der bliver sparet på energien.

Desværre har rigtig mange selvstændige været nede med stress! Det er så nemt at glemme, at vi ikke bare kan køre på. Og det er så nemt ikke at få prioriteret tid til os selv.

Men hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller har en lille virksomhed med en håndfuld ansatte, så er det dit ansvar, at du får de pauser, du har brug for.

Jeg har derfor lavet 3 enkle tommelfinger regler, der hjælper dig til at huske at genoplade, så du får mere energi, bliver gladere og bliver mere effektiv.

De 3 guidelines til at genoplade i din business: 

1.) Hold minimum én fridag om ugen.

En fridag helt uden arbejde. Helt uden computeren tændt. Du vil opleve at du får mere energi og bliver mere effektiv.

2.) Hold jævnligt små pauser af 5 minutter, gennem din arbejdsdag.

5 minutters pauser, hvor du ikke kigger ind i skærmen eller taler med klienter. Du kan for eksempel lave te, danse, gå en minitur eller snuppe en kort meditation.

3.) Tag mini retreats, hvor du oplader i 3 dage.

Genoplad 4 gange årligt med mini retreats af 3-4 dage.

 

OBS: Jeg er i øjeblikket ved at undersøge, om der er interesse for at lave mini genopladnings retreats specielt for dig der er selvstændig.

På retreatet vil du genoplade og få ny energi sammen med andre selvstændige. Retreatet vil som udgangspunkt løbe over en weekend og vare 3 dage.

Retreatet bliver oprettet, hvis der generelt er interesse for det, derfor ville det være fantastisk, hvis du vil give et prej om det kunne være noget for dig.

Du kan enten skrive direkte på min mail om det er noget for dig line[snabel-a]friogkreativ.dk

Eller du kan skrive dit navn og din email herunder, hvis du vil holdes opdateret omkring miniretreats for selvstændige..

.

First name
Email

Vil du have løbende inspiration til få mere glæde, effektivitet og leg ind i din business, så skriv dit navn og din E-mail, så får du samtidig gratis adgang til:

– De 3 største grunde til at små virksomheder må lukke

– 3 ting succesfulde selvstændige gør anderledes end andre

 

Fornavn
Email

Sorry, comments are closed for this post.