Skab fokus, overskud og succes som selvstændig - Ved Cand.mag i Psykologi og Udviklingsprocesser, Line Larsen

AnnikaHvilke udfordringer havde du, FØR du fik 1 til 1 sessioner med Line?
”Jeg var meget forvirret omkring en proces hen imod et stort arrangement, som jeg skulle stå for at arrangere. Jeg følte, at der var rigtig mange krav og forventninger til mig fra mange forskellige sider, og jeg vidste ikke helt, hvordan jeg skulle ordne det hele, så alle blev tilfredse.”

2-2

 

”Forventninger og krav strømmede ind på mit skrivebord, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle sortere de gode forslag fra de dårlige. Jeg prøvede at strukturere alle de forslag og ideer, der kom, så jeg kunne lave en plan ud fra dem. Jeg blev ikke mindre forvirret af at lave den plan, fordi jeg syntes, at det var svært selv at træffe en beslutning om, hvad der var godt eller skidt for arrangementet. Nogle gange mistede jeg rigtig meget lysten til at gøre det.”

Hvordan ændrede 1 til 1 sessionerne din tilgang til opgaven?
”Gennem 1 til 1 sessionerne så jeg nogle andre perspektiver på den opgave, jeg havde. For eksempel hjalp det mig at se opgaven som en slags leg. På den måde blev opgaven meget lettere. Det blev faktisk nemmere. Det blev nemmere at tænke på opgaven, fordi den ikke var helt så alvorlig. Nogle gange tænkte jeg på opgaven som et brætspil. Jeg tænkte, at hvis jeg skulle igennem med mine forslag, så skulle jeg gøre dé og dé ting. På den måde tænkte jeg mere strategisk end før, hvor jeg mere tænkte på alle de forskellige krav og forventninger, folk havde til mig, uden at jeg tænkte på, hvordan jeg skulle komme igennem.”

Hvad gjorde du konkret efter 1 til 1 sessionerne?
”Jeg spurgte mig selv mere. Jeg lærte igennem 1 til 1 sessionerne at blive bevidst om, at det kan være en god ide at spørge mig selv først, inden jeg spørger andre om deres mening eller holdninger. Jeg blev mere afklaret i forhold til, hvad jeg syntes. På den måde kunne jeg nemmere komme igennem med nogle af de forestillinger, jeg havde. Jeg blev bedre til at argumentere for min sag.”

Hvad har været det allermest overraskende for dig?
”At der rent faktisk er sket en forandring, hvor jeg selv er kommet med nogle af svarene på, hvordan jeg kunne forandre det. Det var meget overraskende for mig, fordi jeg altid havde forestillet mig, at der ville være nogle andre, som skulle fortælle mig, hvordan jeg skulle gøre. Jeg havde måske ikke forventet, at svarene også kunne findes inde i mig selv. ”

Hvad betyder det for dig, at du har kunnet finde svarene inde i dig selv?
“Det er blevet nemmere for mig at gøre noget ved de der ting, som for eksempel at få en struktureret proces eller ikke tage mit arbejde for tungt og sådan noget. Det er blevet nemmere for mig at ændre noget selv, fordi svarene i coachingen kom fra mig selv, selvfølgelig med hjælp fra Line.”

Hvordan har 1 til 1 sessionerne påvirket dit syn på dig selv?
”Nu opfatter jeg mig selv som mere kompetent. Jeg bliver mindre forvirret af alle mulige ideer og forestillinger om, hvordan jeg skal gøre tingene. Jeg er blevet mere bevidst om mine styrker og det, jeg egentlig kan.”

Hvad tager du med dig videre fra 1 til 1 sessionerne?
”For det første, at se tingene som en leg. Det vil jeg gerne bruge til nogle andre opgaver og nogle andre udfordringer. Det er en rigtig god måde at gøre mange situationer mere overskuelige for mig. Når jeg tænker på mine opgaver som en leg, så presser jeg mig selv mindre. Så bliver det for mig sjovere at gennemføre en opgave.”

”For det andet vil jeg spørge mig selv først, før jeg spørger andre. Det betyder, at jeg gør det klart for mig selv, at jeg er en person, som selv kan finde svarene frem for at søge dem hos andre. På den måde bliver jeg mere bevidst om de ting, jeg faktisk kan.”