Skab fokus, overskud og succes som selvstændig - Ved Cand.mag i Psykologi og Udviklingsprocesser, Line Larsen

Anne LouiseHvilke udfordringer havde du, FØR du fik 1 til 1 sessioner med Line?
”Jeg havde svært ved at stole på min egen kreativitet. Jeg lod mig påvirke for meget af andres holdninger og stemninger, og så var jeg for kritisk over for mig selv. Jeg lod kritikken bremse mig.”

1 -1

 

”Der var en dag, hvor jeg arbejdede, hvor jeg bare tudede, tudede og tudede. Det var slet ikke sjovt, fordi der var en bremseklods inde i mig. Jeg kunne mærke, at jeg simpelthen syntes, at det var så ubehageligt at stå med de her udfordringer. Nu, efter at jeg har været i denne her 1 til 1 proces med Line, er det slet ikke skræmmende på samme måde. Jeg synes, at de her samtaler har hjulpet mig med at finde nogle gode, positive måder at analysere de udfordringer, jeg står overfor. Det vigtigste har været, at jeg har fået nogle positive redskaber til at møde mine udfordringer med, så det ikke er blevet hårdt og uoverskueligt. Det er blevet brudt ned i nogle spiselige, positive bider.”

Hvordan håndterede du dine udfordringer, inden du fik en til 1 sessioner?
”Det, jeg mest gjorde, var at presse mig selv. Sige ’EJ, NU!’. Det der, hvor man udskyder noget, fordi man vil gøre det perfekt, og så bliver man ved med at udskyde det, fordi det skal være rigtig perfekt. Det er sådan en underlig spiral.”

”Det virkede ikke på mig at presse mig selv, og det tog heller ikke fat i dét, som det egentlig har handlet om. Jeg forstod ikke helt, at der også var nogle barrierer inde i mig, som jeg havde sat op for mig selv. Jeg tænkte bare, at det var naturligt at have det sådan. Med 1 til 1 sessionerne kom jeg et lag dybere ned og forstod, at når jeg oplever det her som svært, så handler det lige så meget om mig og mine forestillinger- og dem kan jeg faktisk ændre, så min tilgang til tingene bliver anderledes.”

Hvad har det betydet, at jeg (Line) har stillet spørgsmål til nogle af dine overbevisninger?
”Gang på gang har du stillet spørgsmål, hvor du har fået mig til at indse, at de sammenhænge, som jeg har lavet i mit hoved, ikke nødvendigvis hænger sammen. For eksempel i forhold til de krav jeg stiller til mig selv. Det er blevet vendt på hovedet, så jeg har kunnet stille spørgsmål til nogle af de sandheder, som jeg aldrig har stillet spørgsmål ved.”

”Jeg kan huske rigtig tydeligt, at jeg så kreativitet som noget, hvor man skulle presse sig selv. Jeg tegnede en hammer, da jeg visualiserede det. I stedet for at slå mig selv i hovedet for at være kreativ, så tager jeg nu mig selv i hånden og siger ’Du gør dit bedste, og det er godt nok’. Det har været helt vildt godt at tale med en, der har sagt ’Vent lige lidt, nu sagde du dét, og nu sagde du dét, hvordan hænger det sammen?’ ”

Hvilke forandringer er der sket, efter at du har fået 1 til 1 sessioner?
”Jeg stoler mere på min egen kreativitet: I stedet for at vente på, at der er nogen, der opfordrer mig til at byde ind, så tager jeg selv lead’en, fordi jeg har lyst til at udtrykke mig. Jeg har fået mere selvtillid, mere kreativ selvtillid, og så er jeg blevet bedre til at lukke lidt ned for de ting, der ellers ville forstyrre mig negativt i mine omgivelser. For eksempel at tænke, at der er nogle, som sender mig negative signaler eller ikke vil mig det bedste. Jeg er blevet bedre til at fokusere på at være nærværende og intuitiv. Jeg tænker, at ligesom man skal huske at drikke vand, så skal man også huske, hvor meget det kan give at være nærværende og lytte til sin intuition.”

”Jeg synes, at det har været rigtig spændende at gå ind i, hvad der skal til, for at min intuition kan få liv. Jeg er blevet bevidst om, at det er vigtigere, at jeg er nærværende og intuitiv, end at jeg er perfekt og kørt fuldstændig træt.”

”Jeg har tit mindet mig selv om, at okay, jeg kunne sidde og forberede mig til klokken 2 i nat, men så ville jeg bare ikke være særlig meget nærværende og tilstede i den session, jeg skal holde i morgen. Okay, jeg går bare i seng, og så improviserer jeg. Det tror jeg, er rigtig godt, fordi det har betydet, at jeg ikke har kørt mig selv ned på en usund måde, selvom der helt klart var lagt op til det. Potentielt kunne jeg godt have gjort det.”

Hvordan kan du mærke, at du har ændret dig i din hverdag?
”Jeg tøver mindre i min fremførelse. I dag lavede jeg for eksempel en session om demokrati, der byggede på mine egne ideer til, hvordan det skulle laves. Jeg sagde:’Okay, det her er et nyt eksperiment. Det er noget jeg er kommet på, og jeg stoler på, at det bliver godt, og så kører jeg på 100 procent.’ I stedet for at tøve og sige, ’Ej, er det nu godt, og skulle jeg nu ændre det?’ så siger jeg ’Okay, jeg har siddet og udtænkt det her, så er det også godt, så nu kører jeg bare på med det.’ ”

”Musisk er jeg begyndt at spille mere guitar, begyndt at synge og spille mere frit. Musik er sådan en glæde for mig, men musik er også noget, der har fået mit hjerte til at bløde, fordi jeg ikke har kunnet finde ud af at udtrykke det. På en eller anden måde har jeg altid ventet på, at der var nogen, der har tvunget mig til at synge. Det er egentlig fjollet, for i virkeligheden har jeg rigtig gerne villet synge. Nu er jeg ligesom nået over den grænse. En underlig grænse, som bare har været i mig i 10 år.”

Hvordan har det påvirket din selvopfattelse?
”Jeg har fået mere dyb selvtillid. Før tænkte jeg, at mine succesoplevelser har skyldtes, at jeg har været heldig, og at mit held på et eller andet tidspunkt måtte stoppe. Jeg har tænkt, at jeg i virkeligheden slet ikke kan særlig meget. Nu har jeg fået en erkendelse af, at det ikke bare handler om en masse held. Der er også nogle ting, som jeg besidder, og det er jeg glad for.”

”Vores samtaler har hjulpet mig til at se mig selv på en powerfuld måde.”

Hvor lang tid gik der, før du kunne mærke forandringer?
”Jeg tror, at det var ret hurtigt. Første gang vi snakkede sammen, var det meget følsomt, og da var det faktisk allerede helt vildt godt bagefter. Det var meget direkte, hands on ud at bruge det med det samme. Hver gang har jeg fået et nyt redskab, som jeg har kunnet tage i brug. Efter hver 1 til 1 session har jeg fyldt flere og flere redskaber i min værktøjskasse.”

Hvad har været det mest overraskende udbytte af 1 til 1 sessionerne?
”Jeg tror egentlig, at jeg er blevet mest overrasket over, at jeg har kunnet rykke ved noget. Jeg har snakket med rigtig mange om de her ting, så jeg er virkelig rigtig overrasket over, at det at snakke om tingene med dig på en ny måde faktisk har ændret ved noget, som har været så fastlåst i så lang tid.”

”Jeg er overrasket over, at jeg har følt, at der har været magiske elementer i vores samtaler. Det er tit, hvor vi har mødtes, hvor jeg virkelig har tænkt ’Okay, i dag er jeg bare så træt. Jeg tror næsten ikke, at jeg kan tale om noget,’ og når så vi er begyndt at tale, har jeg haft en følelse af, at du har sagt noget og jeg har sagt noget, og at det har bygget sig ovenpå hinanden. Jeg har haft en følelse af, at begge parter er blevet forandret lidt i samtalen. Jeg synes tit, at jeg har haft den oplevelse i vores samtaler. Jeg har følt, at jeg har kunnet mærke dig. Jeg har kunnet mærke din begejstring. Der har været en åbenhed fra din side, hvor jeg har følt, at det har været et spændende rum, som vi begge to er trådt ind i. Jeg er derfor næsten blevet helt forvent på magi. Jeg har virkelig følt, at der har været nogle breakthrough-øjeblikke – wauuuhhh.”